BioSupstrat (Coco Coir) Cigla
Popularno

BioSupstrat (Coco Coir) Cigla

BioSupstrat (Coco Coir) Cigla
BioSupstrat (Coco Coir) Cigla BioSupstrat (Coco Coir) Cigla BioSupstrat (Coco Coir) Cigla BioSupstrat (Coco Coir) Cigla BioSupstrat (Coco Coir) Cigla
Broj artikla: 1501
Stanje: Isporuka u 24h
Cena:228 Din


100 ili više 195 Din
500 ili više 171 Din
Količina:  

Postavi Pitanje

Ime:
Email:


Pitanje: Note: HTML nije preveden!

Kokosov Treset (u svetu poznat kao coco peat ili coco coir) predstavlja u potpunosti organski supstrat koj nije štetan po okruženje i koji je ustvari mešavina finog kokosovog treseta i kokosovih vlakana dobijenih ekstrahovanih iz kokosove ljuske.

Ispitivanja su dokazala da je kokosov treset znatno efikasniji, ekonomičniji i dugotrajniji proizvod od ostalih supstrata. Pored toga,predstavlja i veoma dobru alternativu sto se tiče očuvanja okruženja i životne sredine jer dolazi iz održivih i obnovljivih izvora.

Kokosov treset poseduje inzvanrednu moć upijanja,visok kapacitet zadržavanja vode (čak do 1000% ), što doprinosi tome da se nutritijenti znatno duže zadržavaju u zoni korena, a to podrazumeva i ređe zalivanje.

Kokosova vlakna unutar mešavine poboljšavaju odnos vazduha i vode što omogućava veću dostupnost kisenoika korenovom sistemu, a samim tim doprinose ranijem (bržem) i snažnijem rastu korena što opet više nego pozitivno utiče na finalne prinose.

Visoka apsorpcija vode bez gubitka aeracije doprinosi stabilnom nivou pH, tako da se i nutritijenti bolje usvajaju.

Kokosova vlakna odlikuje vrednost pH od 5.5 do 6.8, tako da sa stanovišta pristupačnosti makro i mikroelemenata nema potrebe vršiti bilo kakve korekcije.

Ovaj organski materijal karakterišu veoma dobre osobine vezane za visoku poroznost (94-96% Vol.), vazdušni kapacitet (10-12% Vol.), visok kapacitet razmenjivosti katjona, slabije sleganje tokom proizvodnog ciklusa i izuzetno visok kapacitet držanja vode.

Kokosov Treset se pokazao kao odličan supstrat i za mešanje sa bilo kojim drugim supstratima.

Najtraženiji je kod uzgajivanja kultura bez zemlje, u plastenicima (najčešće paradajz, krastavac, paprika itd) i hidroponskom uzgajanju.

Kokosov Treset se učestalo koristi u profesionalnim rasadnicima, hortikulturi, baštama tržnih centara, povrtarstvu, voćarstvukao i u pripremi travnjaka i ostalih zelenih površina.

BioSupstrat od kokosovih vlakana je izbor hortokulturista širom sveta. Sve češće zamenjuje treset u supstratima za gajenje.

Kako bi se pospešilo zadržavanje vode, BioSupstrat se može pomešati sa 20% (a i više po potrebi) Perlita.

Kokosova vlakna (Coco Coir) su neutralni supstrat, nemaju nikakve hranljive elemente u sebi i biljke moraju biti zalivane rastvorom vode i vodotopivih ili tečnih đubriva.

BioSupstrat cigla je teška oko 650gr i dodavanjem oko 3L vode od nje nastaje oko 9L supstrata.

BioSupstrat je kompresovan i dodavanjem vode narasta i do 10 puta!

Tagovi: Kokos, Coco cigla,