Venturi injektor 1"
Popularno

Venturi injektor 1"

Venturi injektor 1"
Venturi injektor 1" Venturi injektor 1" Venturi injektor 1" Venturi injektor 1" Venturi injektor 1"
Broj artikla: 0430
Stanje: Isporuka u 24h
Cena:2,880 Din

Količina:  

Postavi Pitanje

Ime:
Email:


Pitanje: Note: HTML nije preveden!

Venturi injektor 1" se koristi za aplikaciju (doziranje) rastvorljivih mineralnih đubriva kroz sistem za navodnjavanje. Na taj način se olakšava sam postupak đubrenja i/ili zaštite bilja, jer se puštanjem u rad sistema za navodnjavanje ujedno obavlja i đubrenje, a što je još važnije, instalacijom venturi uređaja za prihranu povećava se stepen iskorišćenja hranljivih elemenata iz samih đubriva.

Venturi injektor sastoji se od venturijeve cevi od 1" i usisnog creva sa ventilom kroz koje se đubrivo upušta u sistem.

Način funkcionisanja i povezivanja venturi injektora:

Venturijeva cev se povezuje na dovodno ili razvodno crevo sistema za navodnjavanje. U delu gde je venturijeva cev uža nalazi se priključak sa providnim crevom koje se uranja u tank (rezervoar, bure, kofu, ili sl.) sa rastvorenim mineralnim đubrivom. Kroz to crevo se djubrivo iz tanka polako izvlači i upušta u sistem za navodnjavanje. Na koji način? Voda iz sistema za navodnjavanje ulazi u venturijevu cev. U prvom delu je širi deo veturijeve cevi, a odmah nakon šireg dela javlja se naglo suženje cevi. Pritisak u širem delu cevi je veći, a ulaskom vode u užu cev pritisak se naglo smanjuje. Na bazi te razlike pritiska, kroz usko providno crevo koje je uronjeno u tank sa djubrivom izvlači se rastvoreno djubrivo i upušta se dalje u sistem za navodnjavanje. Na priključku providnog creva nalazi se nepovratni ventil koji sprečava da se djubrivo ili voda vraća nazad u tank.

Venturi injektor od 1", koristi se u sistemima za navodnjavanje koji imaju proticaj do 7000 l/h.

Napomena: Važno je da ventil na venturiju u početku zalivanja bude zatvoren, a da se pred kraj zalivanja otvori kako bi se djubrivo dalo zemljištu pred kraj zalivanja. Na taj način se minimizira ispiranje djubriva iz zemljista, tako da sve što se doda ostaje u zoni korenovog sistema. 

Tagovi: venturi