LED Panel Noah 4S 600W
Popularno

LED Panel Noah 4S 600W

LED Panel Noah 4S 600W
LED Panel Noah 4S 600W LED Panel Noah 4S 600W LED Panel Noah 4S 600W LED Panel Noah 4S 600W LED Panel Noah 4S 600W LED Panel Noah 4S 600W
Broj artikla: 3852
Stanje: Isporuka u 24h
Cena:66,300 Din

Količina:  

Postavi Pitanje

Ime:
Email:


Pitanje: Note: HTML nije preveden!

Noah LED Paneli za gajenje biljaka poslednje generacije dolaze nam sa posebnom kombinacijom COB LED svetala i najnovijih LED dioda snage 5W.

Na osnovu brojnih ispitivanja i ogleda  LED panela predhodnih serija, zaključeno je da i pored brojnih prednosti koje nosi opredeljenje za LED osvetljenje, svakako ima prostora za poboljšanje kad je u pitanju gustina svetlosnog snopa, nivo penetracije i sam intenzitet što najdirektnije utiče na završnu fazu (sazrevanja) a time i na sam ukupan prinos što i predstavlja osnovni cilj uvođenja COB tehnologije. Uvođenjem revolucionarne COB tehnologije koja omogućava i do 10 puta veću gustinu svetlosnog snopa, takođe se postiže najpotpuniji i najefikasniji svetlostni spektar na trzistu koji obezbedjuje maksimalnu fotosintezu u veštackim uslovima. Ova značajna inovacija doprinosi da LED tehnologija, koja je već poznata po efikasnijoj iskorišćenosti lumena po vatu (L/W) postaje daleko najefikasnija.

Noah 4S

LED diode kao i COB čipovi su opremljeni savremenim sočivima od 60° i 90° koji pomažu da se svetlosni snop koncentriše i tako dobiju najbolji rezultati. Najmanji i najpraktičniji panel iz superiorne serije Noah je model 4S. Opremljen je sa četiri 90W COB LED ćelije koje na sebi imaju 30 LED dioda snage 3W. COB čipovi su pokriveni optičkim sočivima od 90° i pozicionirani su na spoljnoj strani panela. Unutar panela nalaze se LED diode poslednje generacije, individualne snage 5W, opremljene optičkim sočivima 60°. Ovakvim rasporedom COB čipova i LED dioda a uz primenu savremenih sočiva dobija se najbolja iskorišćenost LED svetla koncentrisana na manjoj površini. Noah paneli su napokon našli pravi recept za uspešno gajenje pod LED svetlima. Savršen izbor svetlosnog spektra maksimalno koncentrisan na davanje prinosa izdvaja ove panele od drugih.

Spektar Dioda: 380 - 740nm, Pun Spektar: Crvene, Plave, Narandžaste, Bele, UV + IR (Ultraljubičaste i Infracrvene)

Izbor Svetla: Noah paneli imaju mogućnost kontrole svelosnog spektra. Pomoću tri potenciometra ugrađena na strani panela možete odabrati intenzitet svake svetlosne grupe posebno. Tako možete uključiti samo diode koje su rast, ili samo one koje su za cvetanje. Takođe možete podešavati i intenzitet COB čipova na zasebnom petnciometru.380 - 740nm, Pun Spektar: Crvene, Plave, Narandžaste, Bele, UV + IR (Ultraljubičaste i Infracrvene)

Noah 4S

Pokrivenost: Optimalna visina postavljanja je 30-60cm iznad biljaka. Pri toj visini panel pokriva površinu od 90x90cm

PPFD i LUX: Photosynthetic Photon Flux Density (pogledaj dijagram), 29921 Lux na visini od 30cm

Noah 4S

 

Potrošnja: Utrošak energije ovog panela je 335W. Pošto LED diode nikada ne rade u svojoj punoj snazi, tako ni COB čipovi ni 5W led diode ne rade punom snagom. Ovako se postiže znatno niže grejanje samih dioda i čipova i veća iskorišćenost kao i duži vek trajanja.

Hlađenje: Aluminijumski paneli absorbuju toplotu koja se tihim coolerima izvlači iz panela i sa gornje strane izbacuje

Veličina: 46.8 x 38.5 x 9 cm / Težina: 7.5kg

Radno okruženje: Izbegavajte previsoku toplotu (preko 35°C) i vlažnost preko 90%

Pakovanje sadrži: Kabl za napajanje, nosače za kačenje, uputstvo

Radni vek: 50000 sati

 

Napomene:

- Zbog velikog inteziteta svetla koje oslobađa COB, minimalna udaljenost panela od biljaka ne bi trebalo da bude ispod 25cm.

- Iz istog razloga preporučuje se redovno folijano "osvežavavanje" lišća i stabljike. (i do 2-3 puta dnevno)

- Nikako nemojte gledati direkno u led sijalice a pogotovu u COB čipove dok su u funkciji.

- Namenjeno isključivo za gajenjeu zatvorenom prostoru.

- U slučaju korišćenja sistema kapljača/rasprskivača biti dodatno oprezan da ne dodje do oštećenja. 

- Preporučuje se da se uređaji ne koriste u slučaju jake oluje sa gromovima. 

 

 

Noah 4S