Carbon Filter 160m³/h φ100x250
Popularno

Carbon Filter 160m³/h φ100x250

Carbon Filter 160m³/h φ100x250
Carbon Filter 160m³/h φ100x250
Broj artikla: 1206
Stanje: Isporuka u 24h
Cena:4,392 Din

Količina:  

Postavi Pitanje

Ime:
Email:


Pitanje: Note: HTML nije preveden!

Uloga Carbon filtera je da neutrališu neprijatne mirise. Neprijatni mirisi se mogu javiti kao posledica upotrebe organskih (bio) đubriva, ali i neke biljke mogu imati neprijatan miris.

Upotrebom ovih filtera od aktivnog uglja će biti neutralisano preko 99.9% neželjenih mirisa.

Carbon filter je napravljen tako da, kad se na njega poveže ventilator (turbina) kreće da uvlači vazduh kroz filter. Vazduh ulazi spolja, filtrira se kroz zidove filtera u kojima se nalazi aktivni ugalj i izbacuje se van. Vazduh koji izlazi iz filtera je čist i bez ikakvih mirisa.

Kada je u pitanju odabir adekvatnog filtera, treba imati na umu veličinu prostorije u kojoj gajite biljke:

- Carbon filter veličine φ100x250mm filtrira 160m³/h, što je 2.66m³ u minuti.

Kako bi bili sigurni da se vazduh filtrira na svakih 5 minuta, ovaj filter ne treba postaviti u prostoriju veću od 2.66m³/min x 5min = 13.33m³ Prostorija dužina 2.22m x 3m i visine plafona 2m ima 13,33m³, što je adekvatna veličina za ovaj filter.

Napomena: Vazduh u celoj prostoriji neophodno je filtrirati na svakih 3 do 5 minuta!           

Da bi ovaj filter mogao da ostvari određeni protok, na njega je potrebno povezati adekvatnu turbinu.

Vek trajanja ovog filtera je 18 meseci ukoliko se koristi 24 časa dnevno.

  • Zašto mi je potreban Carbon filter?

Carbon filteri koriste aktivni ugalj da izvade čestice iz vazduha. Rezultat je čist vazduh, bez neprijatnih mirisa oko Vas i Vaših biljaka. Carbon filteri su najbolji način da se uklone mirise koje ispuštaju vaše biljke ili đubriva.

  • Kako se koriste Carbon filteri?

Veoma jednostavni za korišćenje, potrebno je samo na njih nakačiti ventilator (turbinu) odgovarajućeg prečnika. Vazduh koji turbina izvlači kroz filter i koji je bez mirisa možete ventilacionim crevom povezati na vaš izlaz za vazduh (otvor za odžak ili ventilaciju predstavlja idealno rešenje za ovo). Filter isto možete koristiti i kao cirkulator čistog vazduha u vašoj prostoriji za gajenje.

  • Koliko traje ovaj filter?

Carbon filteri traju oko 18 meseci neprekidnog korišćenja. Vlažnost vazduha može negativno uticati na filter jer se u uslovima visoke vlažnosti smanjuje moć filtracije usled zasićenja aktivnog uglja. Zbog toga je treba držati ispod 70% kako bi filter što duže trajao. Nakon 18 meseci možete i da zamenite aktivni ugalj unutar vašeg filtera ili jednostavno uzmete novi filter.

  • Zašto je Carbon filter moj najbolji izbor za kontrolu kvaliteta/mirisa vazduh?

Sve druge metode kao što su mirisi i sprejevi za vazduh samo maskiraju mirise - ne izvlače ih iz vaše sobe i ne prečišćavaju vazduh. Carbon filteri su 100% efikasni u izvlačenju mirisa i jako jednostavni za korišćenje. Popularni su jer uspešno rešavaju problem vezan za neprijatne mirise.

Pogledajte ostale proizvode iz sekcije Carbon Filteri

Takođe pogledajte i proizvode iz sekcije Ventilatori & Turbine