Clonex 50mL
Popularno

Clonex 50mL

Clonex 50mL
Clonex 50mL Clonex 50mL
Broj artikla: 1700
Stanje: Isporuka u 24h
Cena:1,197 Din

Količina:  

Postavi Pitanje

Ime:
Email:


Pitanje: Note: HTML nije preveden!

Clonex Gel je gel za kloniranje i njegova primena predstavlja najjednostavniji način da se reznice brzo i lako ožile.

Proizveden je u Australiji, u kompaniji Growth Technologies.

Upotreba Clonex gela:

Odabere se reznica sa 2 do 3 para listova dužine 10-15cm, iseče se oštrim, brzim pokretom skalperom pod uglom od 45° iznad čvora (nodusa). Odstrane se donji listovi i grančice ukoliko ih ima na reznici, a gornji ostave na grani, kako bi mogli vršiti proces fotosinteze. (Ukoliko pokušavate da ukorenite reznicu sa cvetom (što se ne preporučuje), osim odstranjivanja donjih listova i grančica, takođe se mora odstranite i plod ili cvet.

Reznica se donjim, odsečenim krajem potopi u Clonex gel i posadi je u izabrani supstrat.

Žile će se najpre formirati na delu koji je tretiran gelom, a potom i na delovima sa kojih su odstranjene grančice (ukoliko je tretiran gelom)

Reznica će pustiti korenje najpre sa dna koje je potopljeno u gel, a potom i sa delova gde su grančice sa reznice odstranjene (naravno ukoliko su i ovi delovi namazani gelom).

Supstrat se mora držati vlažnim tokom procesa ožiljavanja, a potrebno je obezbediti i određenu temperaturu kako bi proces bio uspešan.

Najpogodniji supstrati za ožiljavanje reznica gelom su Kokos Diskovi i Kamena vuna, ali je najpouzdaniji i najbrži metod dobijanja korenja ipak Aeroponics.

Period ožiljavanja se kreće od 5 dana do 3 nedelje i zavisi od mnogih faktora.

Clonex Upotreba

Ukoliko želite da poboljšate izgled, uspešnost i opšte karakteristike vaših klonova uz Clonex gel neophodno je da koristite Clonex Mist preparat. Clonex Mist preparat je tečno sredstvo za folijarnu prihranu klonova i u ponudi imamo Clonex Mist 100ml, Clonex Mist 300ml i Clonex Mist 750ml. Uz upotrebu Clonex Mist-a masa korenovog sistema uvećava se za 150%, dok se dužina korenovih dlačica uvećava za 30%

Pogledajte druge proizove iz kategorije Clonex